Recensies prentenboek 'Dame Dollie doet drie dingen

"Het tweede project van Tim Gladdines en Leonie Gladdines is een schitterend prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar. Om in de geest van het boek te blijven, kun je er drie dingen mee doen: kijken, lezen en beleven, met zo af en toe de ogen dicht. Omdat het soms echt spannend wordt!

 

De tekeningen van Leonie laten veel meer zien dan wat Tim vertelt. Je kunt als (voor)lezer dus ook zelf iets aan het verhaal toevoegen. Je kunt dan net als Dame Dollie drie dingen doen: het verhaal (voor)lezen, vertellen wat je in de tekeningen ziet en (samen) een boterham eten. Of een glas warme chocolademelk drinken. Maar niet knoeien en kruimelen op de bladzijden, hoor.

 

En het verhaal zelf?

Dat gaat over een dame die zonder dat ze het weet iets engs en lelijks in iets liefs en moois verandert. En een avontuur meemaakt terwijl iedereen slaapt, zijzelf inbegrepen. Daarom heeft ze jou als (voor)lezer nodig. Zodat jij kan vertellen wat Dame Dollie allemaal doet. Op elke bladzijde zijn dat wel drie dingen. En als het echt heel spannend wordt, zelfs vier dingen!

 

Helaas houdt het verhaal op, maar zijn er nog veel vragen. Zou Dame Dollie alles aan Manlief vertellen? En zal er niemand meer bang zijn voor het monster nu? Misschien komt Dame Dollie nog wel een keer terug om samen met jou een nieuw avontuur te beleven. Maar dat kun je het best aan Tim en Leonie vragen!"

 

- Gina Vodegel, journalist

Het prentenboek 'Dame Dollie doet drie dingen' in de etalage van Kinderboekwinkel

'De Boekenwurm', in Maastricht.

"Wat een bijzonder boek weer, van deze twee Gladdines-en!

Ik ben ervan overtuigd dat het bij veel (voor)lezers in de smaak zal vallen, o.a. vanwege het originele taalgebruik: enerzijds prettig to the point (er wordt gewoon verteld wat er gebeurt, in heldere zinnen), en anderzijds toch voorzien van wat franje door de mooie woordkeuze.

 

In de kleurrijke illustraties, een mix van tekeningen en stukjes foto, valt veel te ontdekken. Steeds valt mijn blik weer op iets anders. Genoeg aanknopingspunten om met kinderen over te praten!

Wat knap ook, dat de herhalingen in de zinnen op sommige pagina's voorspelbaarheid bieden (wat kinderen erg aanspreekt), en op andere pagina's tóch een andere kant op gaan. En dan de kantlijn-opmerkingen (Op deze bladzijde is het verhaal bijna afgelopen'): die zijn uniek en komisch. Een erg leuke toevoeging.

 

Ik ga dit boek in mijn werk als logopediste op een school voor Speciaal Onderwijs vaak uit de kast pakken om voor te lezen of om samen met de kinderen te lezen.

Ik kan er zelfs spraak- en taaloefeningen aan vast knopen, of rollenspel mee oefenen.

 

Leonie en Tim, drie dingen voor jullie: een buiging, applaus en eeuwige roem!"

 

- Melanie Pelzer, logopediste

 

 

Leonie Gladdines, illustratrice en Tim Gladdines, schrijver van het prentenboek 'Dame Dollie doet drie dingen.

"Ik help ondernemers met een creatieve, eigen stijl bij de grafische identiteit voor hun bedrijf. Zodat ze opvallen met een unieke uitstraling (grafisch ontwerp of webdesign) die precies bij ze past. En daarmee zelf hun ideale klant aantrekken."

- Leonie Gladdines

© Studio Sierlebons, Ontwerpbureau van Leonie Gladdines   • leonie@studiosierlebons.nl  •  0612591469 • Oosterhout, Noord-Brabant

 

 

Gratis vrijblijvend, oriënterend gesprek

We overleggen samen over alle ideeën en mogelijkheden.

 

Gratis moodboard

Om de uitstraling en sfeer van je logo of  website heel duidelijk en beeldend te communiceren maak ik voordat we aan een ontwerp beginnen een moodboard. Dat is een verzameling afbeeldingen van gedachten, sfeer en associaties. Zo check je snel of we op 1 lijn zitten.

 

Altijd bereikbaar

 

Veilig en betrouwbaar

 

Veel persoonlijk contact en overleg

Ik ga met jou een persoonlijke samenwerking aan.

Ik kom bij je thuis om te overleggen, of we bellen en hebben veel contact via de e-mail.

 

 

Eigen inbreng

Er is alle ruimte voor je eigen inbreng, wensen en ideeën.

Aanpassingen aan bijvoorbeeld een website blijven altijd mogelijk.

 

Altijd een uniek ontwerp

Een website of logo wordt helemaal op maat gemaakt in jouw eigen, unieke stijl. Ik maak geen gebruik van standaard templates zoals Wordpress. In plaats daarvan maak ik voor jou iets unieks.

 

Brede artistieke vertegenwoordiging

Je kunt hier terecht voor zowel een logo, visitekaartje, flyer en folder als een website.

 

Geen onverwachte kosten

 

Gratis extra service

Je visitekaartje is klaar! Maar wat nu? Bij wie moet je ze laten drukken? Wie heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding? Deze zorgen kan ik voor je uit handen nemen. Ik geef je een overzicht van de beste opties en de optie waar jij voor kiest voer ik voor je uit.

 

 

 

Gratis tools, werkwijze en voorwaarden van Studio Sierlebons.