Leonie Gladdines

Webdesign & Grafische vormgeving

Wie ben ik?

 

Ik help jou je eigen, creatieve stijl te ontdekken en verder te ontwikkelen zodat jouw unieke wereld zichtbaar wordt voor anderen.

 

Door dicht bij jezelf te blijven, te kijken naar je karaktereigenschappen, achtergrond en visie ontstaat je unieke merkidentiteit. Jouw persoonlijke stijl.

 

Deze stijl vertalen we samen naar een logo of website die precies bij je past en is door te voeren in alle communicatie-uitingen van je bedrijf. Het is jouw unieke personal branding. Op deze manier spreek je je ideale klant gemakkelijk aan: het zijn mensen die bij jou passen.

 

‘If you are your authentic self, you have no competition.’

'Wat maakt jou uniek?'

 

Ik vond dat zelf altijd een lastige vraag.

Want, zoals veel nuchtere Nederlanders dacht ik: 'Zo bijzonder ben ik niet.' Maar om opmerkelijk te zijn is het goed om te benadrukken wat jou of je bedrijf 'anders dan anders' maakt.

 

Ik heb er heel lang over nagedacht. En eigenlijk lag het best voor de hand: Na de Kunstacademie heb ik verder gestudeerd aan de Filmacademie. Ik verdiepte me in de vormgeving van films. Waar woont de hoofdpersoon? Hoe is zijn woonkamer ingericht? Wat eet hij het liefste? Welke kleuren geven het gevoel van het personage op dit moment weer? En hoe kan ik dat vertalen naar een vormgeving? In films ging het dan om een decor, een locatie of een outfit. Er ontstond een fictieve wereld rondom dat personage.

 

Nu heb ik tijdens het maken van een grafische identiteit (logo of webdesign) voor mijn opdrachtgevers ontdekt dat ik een online wereld kan vorm geven die zijn of haar persoonlijkheid in al zijn facetten weergeeft. Mijn werk als production designer (het ontwerpen van de vormgeving voor een film) en locatiescout heeft dus veel overeenkomsten met de manier waarop ik websites vorm geef.

 

Ik ontwerp in beide disciplines werelden voor personen. Bij fictieve filmpersonages gaat het om een decor of locatie, bij personen in de echte wereld gaat het om bijvoorbeeld een online wereld zoals een website.

 

Door mijn gevarieerde achtergrond kan ik vele vormen van vormgeving aanbieden. Ik ben niet alleen grafisch vormgever maar ook illustrator, production designer, locatiescout en webdesigner. Het belangrijkste is altijd goed kijken en luisteren, gevoel voor vorm, kleur en compositie. Het vertalen van de persoonlijkheid of visie van de klant naar een ontwerp. Dit kan op allerlei manieren vorm krijgen: een logo, website, illustratie, decor of locatie voor een film. Dezelfde aspecten van vormgeving komen altijd in elk product weer terug.

Opleidingen en achtergrond

 

2016 - heden vormgever bij Studio Sierlebons: Grafische vormgeving en decor-ontwerp voor o.a. VPRO Boeken (VPRO), Zapp Awards (NPO), Lang Leve de Muziekshow (AVRO/TROS) (i.o.v. Rien Beerens).

 

Webdesign en grafische vormgeving, het ontwikkelen van een heel eigen, creatieve stijl voor o.a.: een theatermaker, vertaalbureau, journalist, boekenliefhebber, illustrator, voetreflexologen, coaches, assistentbureau, klinisch perfusionisten en healingpraktijk.

 

2013 - 2015 Locatiescout voor film en tv bij het locatiebureau 'Het Vindingrijk’ in Amsterdam. Locaties gezocht voor oa: ‘Divorce’, Moordvrouw’, (RTL 4) ‘Danni Lowinski’ (SBS6) en ‘Levenslied’ (NPO).

 

2009 - 2013 Nederlandse Filmacademie in Amsterdam, opleiding Production Design.  Afstudeerproject: de vormgeving voor de oorlogsfilm  ‘Sacred Defense’ van Nima Mohaghegh. (CILECT Award (2014) en finalist Studenten Oscar in de categorie Buitenlandse Studentenfilm (2014).

 

2005 - 2009 Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Academie voor Beeldende Vorming, opleiding Visuele Communicatie. Afgestudeerd met de vormgeving van de animatiefilm 'Magneet.'

Studio Sierlebons

Leonie Gladdines

leonie@studiosierlebons.nl

 

 

Gratis vrijblijvend, oriënterend gesprek

We overleggen samen over alle ideeën en mogelijkheden.

 

Gratis moodboard

Om de uitstraling en sfeer van je logo of  website heel duidelijk en beeldend te communiceren maak ik voordat we aan een ontwerp beginnen een moodboard. Dat is een verzameling afbeeldingen van gedachten, sfeer en associaties. Zo check je snel of we op 1 lijn zitten.

 

 

Veilig en betrouwbaar

 

Veel persoonlijk contact en overleg

Ik ga met jou een persoonlijke samenwerking aan. Ik kom bij je thuis om te overleggen,

of we bellen en hebben veel contact via de

e-mail.

 

Eigen inbreng

Er is alle ruimte voor je eigen inbreng, wensen en ideeën. Aanpassingen aan bijvoorbeeld een website blijven altijd mogelijk.

 

Altijd een uniek ontwerp

Een website of logo wordt helemaal op maat gemaakt in jouw eigen, unieke stijl. Ik maak geen gebruik van standaard templates zoals Wordpress. In plaats daarvan maak ik voor jou iets unieks.

 

Brede artistieke vertegenwoordiging

Je kunt hier terecht voor zowel een logo, visitekaartje, flyer en folder als een website.

 

Geen onverwachte kosten

Gratis extra service

Je visitekaartje is klaar! Maar wat nu? Bij wie moet je ze laten drukken? Wie heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding? Deze zorgen kan ik voor je uit handen nemen. Ik geef je een overzicht van de beste opties en de optie waar jij voor kiest voer ik voor je uit.

Gratis tools, werkwijze en voorwaarden van Studio Sierlebons.