Ben jij een ondernemer in de creatieve sector?

En wil je dat de waarde van jouw product, dienst of merk gezien wordt?

Heb je wel een logo maar past die niet meer bij je? Kijk je liever niet op je website omdat je je daar niet meer thuis voelt? Of heb je een nieuw idee maar kan je er nog geen passende vormgeving voor vinden?

 

Kies voor een vormgeving die precies bij je past, die jouw persoonlijke verhaal vertelt en daardoor opvalt bij je klanten of publiek.

 

Ik help jou door het verhaal van je product te vertalen naar een ontwerp. Door een gezamenlijk creatief proces aan te gaan, ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor wensen en ideeën. Jouw eigen inbreng in combinatie met mijn technische en creatieve skills maken het een persoonlijk en dus origineel product. Hierdoor ontstaat er een vormgeving die precies bij jou past en die exact vertelt waar jij voor staat. Het ontwerp heeft een originele uitstraling gekregen waardoor je opvalt tussen je concurrenten en meer succes boekt!

 

 

Bij elk ontwerpproces begin ik met het maken van een moodboard (een collage van afbeeldingen van ideeën, gedachten en gevoelens). Dit blijkt een goede manier van communiceren, want ‘stoer’ betekent voor de een ‘heftig’ en voor de ander juist ‘suf’. Door in de beginfase al te communiceren via beelden, krijg je een goed idee of je elkaar begrijpt.

 

Door mijn brede artistieke achtergrond kan ik vele vormen van vormgeving aanbieden. Ik ben niet alleen grafisch vormgever maar ook illustrator, production designer, locatiescout en webdesigner. Het belangrijkste is goed kijken en luisteren, gevoel voor vorm, kleur en compositie.

Het vertalen van de persoonlijkheid of visie van de klant naar een ontwerp. Dit kan op allerlei manieren vorm krijgen: een logo, website, illustratie, decor of locatie voor een film. Dezelfde aspecten van vormgeving komen altijd in elk product weer terug.

 

Bekijk hieronder vier voorbeelden van projecten waarbij ik als uitgangspunt een moodboard nam om heel duidelijk met de klant te communiceren.

ontwerp:

moodboard:

 

Voorbeeld  1

Wat was de vraag?

Een logo voor een klant die mensen coacht op hun pad naar een betere werksituatie. Hij gebruikte in zijn vraag de volgende kernwoorden: positief, speels, transformatie, een pad uitstippelen.

 

Voorbeeld  1

Hoe ziet het ontwerp eruit?

Een speels logo waar verandering en transformatie in terug te zien is. Door de vlinder als beeldmerk maar ook door de verandering in dikte van de typografie en het gespiegelde effect. De kleur oranje zorgt voor een motiverende, positieve werking op de klanten van de coach.

Voorbeeld 2

Wat was de vraag?

Een website voor een gastvrouw en presentatrice met eigen theatershows. Zij wilde het theatrale en humoristische aspect van haar theatershows terug zien. Het publiek moest zich tijdens een bezoek aan de website minstens een uur kunnen vermaken met liedjes, foto's en video's. Ook haar liefde voor krullen, bloemen, glitters en pailletjes mocht niet ontbreken.

 

Voorbeeld 2

Hoe ziet de website eruit?

Een website met bloemetjesbehang, collages vol glitters, pailleten en patronen. Een plek waar  ze haar publiek kan verwelkomen met haar eigen stem en video's en een Q&A-pagina waarop haar fans vragen kunnen stellen. Door de eigen inbreng van Amanda Sauerkraut is het een hele eigen, persoonlijke website geworden. Echt een plek waar ze zichzelf is.

www.amandasauerkraut.nl

Voorbeeld 3

Wat was de vraag?

Een boomhut voor in de kinderfilm 'One Happy Day' van Reber Dosky. De hut moest een schuilplaats zijn die twee kinderen zelf gemaakt zouden kunnen hebben. Ze spelen en slapen er.

Ze brengen er dus veel tijd door en hebben hier echt een eigen plek van gemaakt. De hut moest een wow-effect hebben op de kinderen in de bioscoopzaal.

Voorbeeld 3

Hoe ziet het decor eruit?

Een boomhut gemaakt van pallets, doeken, touw, en boomstammen. Inclusief touwladders, in hout gekerfde namen , tafel, raam en slaapplaats. De hut ziet er zelfgemaakt uit maar is heel stevig en veilig genoeg voor de kinderen om erin te kunnen spelen. Ook heeft de hut ruimte genoeg voor een cameraman  met camera.

Voorbeeld 4

Wat was de vraag?

Een illustratie bij een verhaal. Ik heb een moodboard gemaakt bij de volgende tekst: 'Deze zomeravond is zacht en zoel. Het is al laat, maar nog niet donker: de zon gaat langzaam slapen. In deze schemer, in deze tuin, zitten een koning en een koningin.

Zij mijmeren en zij drinken thee. Daar stapt een blauwe pauw voorbij. Het beekje babbelt met de muggen in het riet.'

 

Voorbeeld 4

Hoe ziet de illustratie eruit?

Een paleistuin met een koning en koningin. Paarse en gele kleuren van het schemerlicht, koninklijke dieren. Bijvoorbeeld een pauw, verschillende fonteinen en veel kleurrijke bloemen en planten.

"Het is mijn missie om beeldend kunstenaars en ondernemers in de creatieve sector zo goed mogelijk te helpen bij de (grafische) vormgeving van hun project zodat kunst en creativiteit gezien wordt en het de aandacht krijgt die het verdient." - Leonie Gladdines

© Studio Sierlebons, Ontwerpbureau van Leonie Gladdines   • leonie@studiosierlebons.nl  •  0612591469 • Oosterhout, Noord-Brabant

Studio Sierlebons
Keizersdam 81 4908 BEOosterhout
Tel: 0612591469