“Doe maar gewoon ‘iets creatiefs’.” Ohh en is dat schrijven met links terwijl ik rechtshandig ben? Mag ik dan op mijn kop staan en tegelijkertijd aardbeien eten? Het staat een beetje gelijk aan de zin: ‘Je krijgt álle vrijheid!’ Wat heel leuk is wanneer dat ook echt zo is. In de praktijk loopt het meestal anders. Nou vind ik ook niet dat ik als ontwerper altijd alle vrijheid moet krijgen. Helemaal niet. Ik vind het juist het meest waardevol wanneer de ideeën van verschillende personen bij elkaar opgeteld worden. Zo ontstaat er een meerwaarde en een uniek product omdat je met input van een ander toch iets anders maakt dan wanneer je dat alleen zou doen.

 

 

1 + 1 = 2

Wanneer je al precies in je hoofd hebt wat je wil en verder ook niet open staat voor andere dingen, dan loop je misschien wel de beste ideeën mis. Alles goed vinden en daarom iemand alle vrijheid geven, is echter ook een valkuil. Want wanneer je een eerste voorstel ziet van je logo, website of boek, heb je daar toch een mening over. Daarom vind ik samen brainstormen en samen ideeën bedenken zo belangrijk. Met elkaar bedenk je een unieke combinatie van ideeën die tot een beter ontwerp leiden. Tijdens het maakproces blijft de dialoog bestaan. Zo groeit een idee uit tot het beste resultaat en til je een ontwerp naar een hoger niveau.

Doe maar gewoon ‘iets creatiefs’. Hoe zorg je ervoor dat een ontwerper of webdesigner precíes maakt wat jij bedoelt?

 

Geschreven door Leonie

Beeldend communiceren

Zelf werk ik op de volgende manier: Ik leer je kennen door met je in gesprek te gaan en veel vragen te stellen. Daarna maak ik een moodboard, dit zijn afbeeldingen van associaties, sfeer en beelden zodat we daarmee heel beeldend kunnen  communiceren. De karaktereigenschappen die jou uniek maken vertaal ik vervolgens naar ingrediënten voor een (grafische) vormgeving of webdesign.

Voorbeelden van ingrediënten voor de vormgeving van een logo of website van eerdere projecten zijn bijvoorbeeld: theatraal, allerlei soorten planten, bloemetjesbehang, de speelsheid van Alice in Wonderland, zeedieren, vintage jaren ‘50 of less is more.

 

Het maken van moodboards ben ik bij het maken van alle ontwerpen gaan toepassen. Dit blijkt een goede manier van communiceren. Want veel woorden betekenen voor iedereen iets anders.  ‘Stoer’, betekent voor de een ‘suf’ en voor de ander juist ‘heftig’ en ‘chique’ kan voor de een ‘stijlvol’ betekenen maar voor de ander juist ‘saai’. Door in de beginfase al te communiceren via beelden krijg je een goed idee of je elkaar snapt. Je vult elkaar aan en komt zo op nog meer ideeën.

 

 

Origineel resultaat

Dit jaar mocht ik een paar tekenlessen geven in een klas. Leeftijd 8-10 jaar. De leerlingen waren bezig met een project over ‘Liefhebben’. Best wel een lastig onderwerp. Er werden veel hartjes getekend. Dat is leuk, maar het kon wel iets origineler. Ik bedacht vragen voor de kinderen zoals: ‘Wie neem je mee naar een onbewoond eiland?’ en: ‘Als je iemand iets cadeau mag doen wat je niet in de winkel kunt kopen, wat zou je dan geven?’ Of: ‘Waar zou je het liefste op vakantie gaan?’ Bij de antwoorden van deze vragen verzamelden ze afbeeldingen. Met deze afbeeldingen maakten ze een collage: een moodboard. Daarna gaf ik de opdracht om bij het moodboard een tekening te maken. Nu verschenen er in plaats van hartjes landschappen en werden er familieleden getekend. Er kwamen ook abstracte schilderijen langs met titels als: ‘Onderwatergevoel’, ‘Kleurenregen’ en ‘Licht in donkere dagen’. Doel bereikt!

 

"Samen bedenk je een unieke combinatie van ideeën die tot een beter ontwerp leiden. Tijdens het maakproces blijft de dialoog bestaan. Zo groeit een idee uit tot het beste resultaat en til je een ontwerp naar een hoger niveau"

"Veel woorden betekenen voor iedereen iets anders.  Door in de beginfase van een ontwerp al te communiceren via beelden krijg je een goed idee of je elkaar snapt."

 

Welke ingrediënten passen bij jou? En hoe vertaal je deze elementen die jou uniek maken naar een website of logo die precies bij je past?

Waar zou jij voor kiezen?

 

 

Gratis tools, speciaal voor jou!

Wil je meer weten over hoe je jouw unieke, creatieve stijl kan vertalen naar een heel eigen vormgeving voor een logo of website voor je bedrijf? Ik heb twee gratis tools voor je ontwikkeld.

 

1.

Het 5 stappenplan ‘Uniek door vormgeving’ (Gratis e-book).

Ontdek een manier om je eigen, creatieve stijl te vertalen naar een precies passende vormgeving voor een logo of website voor je bedrijf. Val op tussen alle anderen en trek je ideale klant aan.

 

2.

De gratis videochallenge: ‘Ontwikkel een eigen stijl in 7 opdrachten’.

In deze challenge krijg je 7 dagen achter elkaar een e-mail met daarin een video en een opdracht. Na de challenge heb je handvatten gekregen om met deze heel eigen, unieke stijl aan de slag te gaan. Het zijn jouw ingrediënten voor een logo of website.

 

Wil je liever even praten in een persoonlijk gesprek? Neem dan gerust contact met mij op. Mail naar leonie@studiosierlebons.nl of bel mij

op 06 12591469.

"Ik help ondernemers met een creatieve, eigen stijl bij de personal branding van hun bedrijf. Zodat ze opvallen met een unieke uitstraling (grafisch ontwerp en webdesign) die precies bij ze past. En daarmee zelf hun ideale klant aantrekken."

- Leonie Gladdines

© Studio Sierlebons, Ontwerpbureau van Leonie Gladdines   • leonie@studiosierlebons.nl  •  0612591469 • Oosterhout, Noord-Brabant

 

 

Gratis vrijblijvend, oriënterend gesprek

We overleggen samen over alle ideeën en mogelijkheden.

 

Gratis moodboard

Om de uitstraling en sfeer van je logo of  website heel duidelijk en beeldend te communiceren maak ik voordat we aan een ontwerp beginnen een moodboard. Dat is een verzameling afbeeldingen van gedachten, sfeer en associaties. Zo check je snel of we op 1 lijn zitten.

 

Altijd bereikbaar

 

Veilig en betrouwbaar

 

Veel persoonlijk contact en overleg

Ik ga met jou een persoonlijke samenwerking aan.

Ik kom bij je thuis om te overleggen, of we bellen en hebben veel contact via de e-mail.

 

 

Eigen inbreng

Er is alle ruimte voor je eigen inbreng, wensen en ideeën.

Aanpassingen aan bijvoorbeeld een website blijven altijd mogelijk.

 

Altijd een uniek ontwerp

Een website of logo wordt helemaal op maat gemaakt in jouw eigen, unieke stijl. Ik maak geen gebruik van standaard templates zoals Wordpress. In plaats daarvan maak ik voor jou iets unieks.

 

Brede artistieke vertegenwoordiging

Je kunt hier terecht voor zowel een logo, visitekaartje, flyer en folder als een website.

 

Geen onverwachte kosten

 

Gratis extra service

Je visitekaartje is klaar! Maar wat nu? Bij wie moet je ze laten drukken? Wie heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding? Deze zorgen kan ik voor je uit handen nemen. Ik geef je een overzicht van de beste opties en de optie waar jij voor kiest voer ik voor je uit.

 

 

 

Gratis tools, werkwijze en voorwaarden van Studio Sierlebons.