SIERLEBONS BEGRIPPENLIJST

 

Art direction:

Art direction is de uitvoering van de vormgeving van een film. Bijvoorbeeld het decor-ontwerp en het maken van props en rekwisieten.

 

Art director:

De art director ondersteunt de production designer bij het uitvoeren van de vormgeving van een film.

 

Compositie:

Compositie is de paatsing en ordening van elementen.

 

Crowdfunding:

Crowfduning is een vorm van publieke financiering door middel van donateurs. Bijvoorbeeld voordekunst.nl

 

Dame dollie doet drie dingen:
Net verschenen prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar, geschreven door Tim Gladdines, met illustraties van Leonie Gladdines

 

Grafisch ontwerper:

Een grafisch ontwerper is iemand die de opmaak van teksten en beelden verzorgt. Hij of zij verzorgt de grafische vormgeving van o.a. boeken, brochures en affiches.

 

Grafisch ontwerp:

Een grafisch ontwerp is informatie die vormgegeven is. Bijvoorbeeld tekst en beeld in een boek, brochure, affiche, logo, huisstijl, webdesign, verpakking.

 

Grafische props:

Grafische props zijn grafische producten speciaal gemaakt voor een film. Bijvoorbeeld een visitekaartje van een fictief filmpersonage, wegbewijzering in een voor de film bedachte stad of een verpakking van een chocoladereep van een merk dat alleen in de film bestaat.

 

Illustratie:

Een illustratie is een tekening of een afbeelding in een boek, tijdschrift of ingelijst aan de muur.

 

Illustrator:

Een illustrator is iemand die, meestal in opdracht, een afbeelding (illustratie) maakt bij een aangeleverde tekst, bijvoorbeeld voor een boek, een stripboek, een tijdschrift, een krant, een folder, een advertentie of een website.

 

Locatiescout:

Een locatiescout is iemand die passende locaties zoekt bij een scenario voor een film of tvserie, waar filmopnames gemaakt mogen worden.

 

Magneet:

Eindexamenproject (2009) van Leonie Gladdines. Visuele communicatie, Fontys hogeschool voor de Kunsten. Dit project bestond uit de vormgeving van een animatiefilm. In 2013 werden de illustraties uit de film in boekvorm uitgebracht.

 

Moodboard:

Een moodboard is een collage van afbeeldingen van ideeën, gedachten en gevoelens. Bekijk voorbeelden hier

 

Production designer:

De production designer is verantwoordelijk voor de vormgeving van een film. Het bedenken van een bij het scenario passende visuele wereld. De art director helpt bij het uitvoeren van deze vormgeving.

 

Sacred defense:

Eindexamenfilm van Leonie Gladdines over de oorlog tussen Irak en Iran in de jaren ‘80. Leonie verzorgde de production design van deze film. Regie: Nima Mohaghegh. Lees hier meer over deze film.

 

Sierlebons:

Overkoepelende term voor alle vormen van vormgeving die Leonie beheerst. Lees hier het verhaal achter de naam.

 

Sierlebonbons:

Bonbons! De allereerste Sierlebonbons kwamen tot stand door een samenwerking van Sierlebons en Denise’s Bakery.

 

Typografie:

Onder typografie vallen alle aspecten die horen bij de opmaak van een tekst. Bijvoorbeeld de keuze van het lettertype, de regelafstand en de witruimte.

 

Webdesign:

Een webdesign is de vormgeving van een website. Bekijk hier de vormgegeven websites van Sierlebons.

 

"Ik help ondernemers met een creatieve, eigen stijl bij de personal branding van hun bedrijf. Zodat ze opvallen met een unieke uitstraling (grafisch ontwerp en webdesign) die precies bij ze past. En daarmee zelf hun ideale klant aantrekken."

- Leonie Gladdines

© Studio Sierlebons, Ontwerpbureau van Leonie Gladdines   • leonie@studiosierlebons.nl  •  0612591469 • Oosterhout, Noord-Brabant

 

 

Gratis vrijblijvend, oriënterend gesprek

We overleggen samen over alle ideeën en mogelijkheden.

 

Gratis moodboard

Om de uitstraling en sfeer van je logo of  website heel duidelijk en beeldend te communiceren maak ik voordat we aan een ontwerp beginnen een moodboard. Dat is een verzameling afbeeldingen van gedachten, sfeer en associaties. Zo check je snel of we op 1 lijn zitten.

 

Altijd bereikbaar

 

Veilig en betrouwbaar

 

Veel persoonlijk contact en overleg

Ik ga met jou een persoonlijke samenwerking aan.

Ik kom bij je thuis om te overleggen, of we bellen en hebben veel contact via de e-mail.

 

 

Eigen inbreng

Er is alle ruimte voor je eigen inbreng, wensen en ideeën.

Aanpassingen aan bijvoorbeeld een website blijven altijd mogelijk.

 

Altijd een uniek ontwerp

Een website of logo wordt helemaal op maat gemaakt in jouw eigen, unieke stijl. Ik maak geen gebruik van standaard templates zoals Wordpress. In plaats daarvan maak ik voor jou iets unieks.

 

Brede artistieke vertegenwoordiging

Je kunt hier terecht voor zowel een logo, visitekaartje, flyer en folder als een website.

 

Geen onverwachte kosten

 

Gratis extra service

Je visitekaartje is klaar! Maar wat nu? Bij wie moet je ze laten drukken? Wie heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding? Deze zorgen kan ik voor je uit handen nemen. Ik geef je een overzicht van de beste opties en de optie waar jij voor kiest voer ik voor je uit.

 

 

 

Gratis tools, werkwijze en voorwaarden van Studio Sierlebons.